HATÁRIDŐK

Loading
Betöltés alatt...
Nincsenek határidők megadva

Kedves Kollégák, Barátaink!

A tavalyi nagy sikerű siófoki rendezés után, a Magyar Akupunktúrás Orvosok Társasága (MAOT) 2015. szeptember 5-6-án ismét Budapesten tartja - immáron 30. – jubileumi kongresszusát. Ezek az alkalmak nemcsak együvé tartozásunkat szimbolizálják, de folyamatos megújulásunkat is. Évről-évre új tapasztalatokkal, témákkal gyűlünk össze, hogy új ötleteket adjunk egymásnak, új lehetőségekről és eredményekről értesüljünk, gyarapítsuk közösen felhalmozott tudásunkat. Örvendetes tény, hogy a HKO létjogosultságot nyert ma már a világ 122 országában - a szkeptikus támadások ellenére - hiszen számos kiváló minőségű tanulmány igazolja beépíthetőségét az egészségügyi ellátásban.

A kínai-magyar szakmai kapcsolatokat (2003 óta) fokozatosan megerősítve és kiszélesítve, sikerült tavaly aláírni a pekingi Confucius Headquater-rel, amely a világ összes hasonló Intézményének felügyeleti szerve, a magyarországi TCM Konfuciusz Intézet megalapításának okmányát, a hivatalos megnyitó március 27-én volt Pécsett. Ezen ünnepi rendezvény már ezzel az intézménnyel közös szervezése a MAOT-nak. Megemlítendő, hogy ez a Konfuciusz Intézet a világ 7. ilyen profilú intézménye, az európai kontinensen az első!

A 2015 év kiemelt témája most a HKO / TCM és a Komplementer Medicina kapcsolata.

A Komplementer Medicina európai helyzetének (www.cambrella.eu) felmérése és kutatása után a NATO hasonló célú programja is befejeződött. Ebben meghívott kutatóként mi is tevékenyen részt vettünk és ajánlásokat tettünk a NATO Orvosi osztálya felé. A kutatás nemzetközi publikációja folyamatban. A nemzetközi projekt értékként veszi az állóképesség fokozását, a fizikális és mentális egészség megőrzését CAM módszerekkel.

A szakmai szabályozottság felé is lépések történtek a Szakmai Kollégium és Tanács tagjainak munkájával, a rendeletmódosítás EMMI felé történő leadásával, remélve, hogy tevékenysége konszenzust hoz és előrelépést, tisztulást a szakmai rendezettség felé még ebben az évben, a legutóbbi hivatalos igéreteknek megfelelően.

A PTE ETK Doktori Iskolája 3 CAM témában is PhD-képzést és fokozat elérését tette lehetővé, minden évben többen is jelentkeznek a Doktori Iskolába. Már többen is a közvetlen védés előtt állnak 2016-ban.

Ez évi találkozónk kivételesen színesnek ígérkezik, mert számunkra több kedves régi, külföldi barátot és oktatót is üdvözölhetünk sorainkban: Dr. Jochen Gleditsch, prof. Dr. Milani, Dr. Bangha András személyében. Izgalmas, gyakorlati workshopok teszik színessé az ünnepi eseményeket: „GUNA terápia a fájdalomcsillapitásban”, „Mikrorendszerek az akupunktúrában”, illetve „Embedding Technika az akupunktúrás arcliftingben és a fájdalomcsillapitásban”- mind megannyi érdekes és hasznos téma.

Ezúton kérjük kollegáinkat, akik szívesen járulnak hozzá ismereteikkel a közös tudás-vagyon gyarapításához, hogy bátran készüljenek előadással jubileumi kongresszusunkra. A legjobb 3 előadás tekintélyes dijazásban részesül sponzorunk jóvoltából. A jubileumi eseménynek kettős fénypontja lesz: a Konfuciusz szobor leleplezése és átadása a PTE ETK Intézetének, amelyet egy külföldi művész már javában készít, valamint a MAOT Laner Antal Emlékéremének átadása.

Témáink: akupunktúra, rehabilitáció, fájdalom, varia, workshopok.

Várjuk a vizsgázott természetgyógyászokat is akupresszúra, szemtréning, reflexológia témákkal előadókként és hallgatókként egyaránt, hiszen számukra is tart érdekességeket a Kongresszus, amely kreditponttal értékelt úgy az orvosok, mint a többi egészségügyi dolgozó részére! Ne mulasszuk el ezt a rangos és kiemelkedő eseményt, kedves Kollegáim!

Viszontlátásra Budapesten!

Prof. Dr. Hegyi Gabriella PhD.
MAOT elnök
Dr. Csiszár Róbert
MAOT főtitkár
KONGRESSZUSI IRODA
Lukácsi Máté, CONFidence Event Kft.
H-1506 Budapest, Pf: 42.    Tel/fax: + 36 1 395 3929, mobil: 06-30-450-7665  |   E-mail: info@conf.hu  |   Honlap: www.conf.hu/MAOT2015
   Kérem várjon...